Asker-gründere imponerer under GründerExpo 2019

Oppdatert: 19. mar. 2019124 elevbedrifter fra de ulike ungdomsskoler og videregående i Akershus satte hverandre i stevne under GründerExpo 2019, Akershusmesterskapet. Arrangementet fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar. 10 av 29 priser gikk til Asker-skoler.

Det ble konkurrert i 11 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 20 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går dessuten videre til Region Øst-mesterskapet som avholdes 31. mai i Halden i Østfold. 50 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere!


Drink Birch EB. F.v: Vetle Eide Løken, Adrian Carlsson Skogen, Simen Mørk Smeby, Axel Mortensen og prisutdeler Thomas Furuly (Akershus fylkeskommune kantine) (Foto UE Akershus)


Bleiker videregående - Årets Entreprenørskapskole i Akershus

For utmerkelsen og på vegne av Bleiker videregående skole mottok rektor Per Erik Skjelbred et litografi og en sjekk på kroner 10 000,- for det videre arbeidet med entreprenørskap.

I juryens begrunnelse heter det at prisen for årets entreprenørskapsskole går til en skole, som for tre år siden tok et grep og ønsket stor satsing på Ungdomsbedrift som pedagogisk virkemiddel. Rektor tok grep og har sammen med lærerne på kort tid bygd opp en sterk kultur. Prisen går i år til en videregående skole som har nærmere 100 elever som har ungdomsbedrift både på yrkesfag og som et valg til elever med påbygg.

-  Et sterkt lærerteam, med en koordinator som spydspiss og en ledelse som legger til rette, så er det en stor ære å tildele prisen for årets entreprenørskapsskole til Bleiker videregående skole, sier Petter Skotland fra Ungt Entreprenørskap Akershus.Elevbedrift vant for beste smaksopplevelse

Drink Birch EB fra Landøya ungdomsskole (Asker) vant i kategorien Beste smaksopplevelse.

Juryens begrunnelse

- Vinneren av Beste smaksopplevelse imponerte oss på flere områder, både når det gjaldt bruk av historiske råvarer på en ny måte, god smak og en utfyllende innholdsfortegnelse, uttaler juryens leder Thomas Furuly.
Ungdomsbedrift imponerte med sosialt entreprenørskap

Minlæring UB fra Asker videregående vant Akershusmesterskapet i kategorien Beste sosial entreprenør. Ungdomsbedriften samarbeider med læringsplattformen Itslearning.


– Det er veldig gøy at Norges mest populære læringsplattform er så interesserte og følger oss opp, sier daglig leder i MinLæring UB, Henrik Staveli (17) fra Vettre.

Henrik Michaelsen Staveli (f.v.), Noah Stenberg, Felipe Stark de Alencar og Erik Peder Aas i ungdomsbedriften MinLæring ved Asker videregående skole. Foto: PRIVAT

Ungdomsbedriften som drives av elever fra Asker videregående skole, har som forretningsidé å forbedre undervisningen ved å tilby en plattform som skal sikre at elever ikke går glipp av veiledning fra lærerne. Dette vil de løse ved å gjøre opptak av lærernes forelesninger og tilby dette som en tjeneste til elever som går glipp av undervisning, for eksempel på grunn av sykdom. Plattformen kan også hjelpe dem med konsentrasjonsvansker.

Les mer i artikkel i budstikka her

Informasjon om de øvrige vinnerne er lagt ut på her


71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle