Se hvem som vant i konkurranse av gode forretningsideér

Asker kommune utlyste denne høsten en konkurranse for for gode forretningsideer for den nye fremtid for oss alle. Covid-19 pandemien og smitteverntiltak har hatt store konsekvenser for norske bedrifter. Omstilling har blitt til den nye normalen. Nye tjenester og produkter vil se dagens lys. Men hvilke?

Blant 45 spennende kandidater gikk 7 selskaper av med seieren. Disse 7 kjempet om 1-4 plass med en total premiepott på 1. mnok, under en pitchefinale 29. oktober 2021. Finalistene fikk 5 minutter til å presentere sin forretningsidé til en ekstern jury bestående av næringslivsledere, gründere, forening og investorer fra Asker-regionen.


Forretningsideer som bidrar med utfordringer med stillehavsøsters, ombruk og resirkulering, luftkvalitet, biokull, ensomhet og inkludering.

Se oversikten av vinnerne av konkurransen: 1. premie - MS Donna - marine ressurser på avveie - hvordan nyttiggjøre seg av stillehvasøsters på en bærekraftig måte 2. premie - KreatiVerdi - Askers kreative verksted for bærekraft - balanse - begeistring 3. premie - Enviot - Sensorteknologi for bedre luftkvalitet

4. premie - CelineWilliam - A Net-Negative CO2 Initiative 4. premie - Festus - Tur-retur Asker: Sammen er vi mindre alene 4. premie - Eco Magna - Coffee grounds recycling

4. premie - Asbaracoa Café - Multikulturelt miljø: Språkcafé


Asker kommune, Asker Næringsforening og Askershus gratulerer alle med seieren og gleder oss til å følge med videre.

Om konkurransen

Asker kommune skal gjennom aktiv bruk av digitalisering og smart bruk av teknologi, bidra til å sikre videre tjenesteutvikling i alle tjenesteområder, på tvers av tjenesteområdene og i samarbeide med andre aktører. For å lykkes skal Asker kommune inkludere og samarbeide med næringsliv, forskning, akademia og andre kommuner og offentlige aktører i utarbeidelse av fremtidens løsninger.


Avhengig av tema eller løsning må det jobbes i et lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt perspektiv. Asker kommune har som visjon å bli ledende i landet på næringsutvikling, og har valgt følgende områder som skal bidra til dette. Det oppfordres til at ideene skal støtte opp mot én eller flere av områder nevnt under:

● Digitale løsninger

● Eksisterende næringer

● Gründerskap og innovasjonsmiljøer

● Landbruk

● Opplevelsesnæringer

● Nye næringer

● Grønn konkurransekraft


Egen jury velger ut de 7 beste kandidatene som kan få tildelt følgende:

1 premie kr. 300.000,-

2 - 3 premie kr. 200.000,-

4 – 7 premie kr. 100.000,-


Kriterier:

  • Må være registrert som foretak (ENK, AS, ASA, +++)

  • Idéen må ha en virkning i og for Asker-samfunnet

  • Vinnere må være kunne være tilgjengelig for presentasjon av idéen

  • Asker kommune kan være forpliktet til å offentliggjøre hvem som mottar premie.


274 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle